jpg ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ: Ο ιδρυτής και Αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ο ΑΡΙΩΝ"! ~ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
ημερολόγιο

11/1/12

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ: Ο ιδρυτής και Αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ο ΑΡΙΩΝ"!

Ο Ιωάννης Κοκονέτσης (15 Ιανουαρίου 1924 - 8 Νοεμβρίου 2003) ήταν μουσικός και μαέστρος.


Γεννήθηκε στην Κάτω Κορακιάνα της ...
Κέρκυρας και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες φιλαρμονικές της Κέρκυρας, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, στην οποία και πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 ετών. 


Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε επί 35 συνεχή χρόνια ως μουσικός (στο γαλλικό κόρνο) στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ενώ εργάσθηκε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και στη Λυρική Σκηνή.


 Η παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας ήταν σημαντική, αν κρίνουμε και από το αφιέρωμα που του έκανε, στα τέλη της δεκαετίας του '70, η τηλεοπτική εκπομπή Παρασκήνιο της Ε.Ρ.Τ.


Η Αιγείρα Αχαΐας τον γνώρισε τη δεκαετία του '60, όταν και έφτιαξε εκεί το εξοχικό του. Το όνομα του συνδέθηκε με την ίδρυση της Φιλαρμονικής Αιγείρας Ο ΑΡΙΩΝ Ο ΚΙΘΑΡΩΔΟΣ, το 1980, αφού ήταν ο άνθρωπος εκείνος που από το ξεκίνημα της και για δεκαπέντε χρόνια περίπου συνεισέφερε στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. 


Δίδασκε αφιλοκερδώς μουσική στα παιδιά και διεύθυνε τη μπάντα ως μαέστρος, ενώ δεν έκρυβε τη χαρά του για το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές του σταδιοδρομούν ως μουσικοί. Το 1982, η τότε Κοινοτική Αρχή τον τίμησε, κάνοντας τον επίτιμο Δημότη Αιγείρας. 


Τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας, είχε αποσυρθεί από το δημόσιο βίο. Από το 1996 οι εμφανίσεις του από τη θέση του επιτίμου πλέον Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής (από τα τέλη του ιδίου έτους έως και τις αρχές του 2002 είχε αναλάβει τη διεύθυνση ο νυν αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, κ. Παναγιώτης Παναγάκος) ήταν επιλεκτικές.


Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2003, ο Ιωάννης Κοκονέτσης απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, πλήρης ημερών και έργων στο σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: